Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Zivot škole

Општинско такмичење из српског језика и језичке културе за средње школе 2014.

Кикиндски средњошколци су, у суботу 15. марта, у исто време кад и њихови вршњаци широм земље, полагали тестове из српског језика и језичке културе – на општинском такмичењу, у згради гимназије. Ове године гимназијалци ће имати представнике и на окружном нивоу такмичења, у свим узрастима, осим у „категорији“ четврти разред.

Када је реч о ученицима првог разреда, прво место и довољан број бодова за „прелазак“ у други круг освојила је Сара Анђелић, I1. Друго место припало је Теодори Торбици и Анђели Булајић, а треће Александри Ковачевић, ученицама I3. Прво место за ученике других разреда освојила је Теодора Јеринкић, II2, а на окружном такмичењу ће јој се придружити и Јована Иветић, која је прошле године била трећа на републичком такмичењу из српског језика и тиме обезбедила себи директан пласман на виши ниво ове школске године. У категорији трећих разреда прво место освојила је Јасмина Голић, III1, а друго место и пласман у „други круг“, Ивана Пап, III3. Треће место освојио је Душан Максић, али не и услов за даље такмичење.

У категорији четвртих разреда нашу школу представљале су Јована Мишковић и Мила Иветић, IV1, које су „делиле“ прво место у нашој општини, и Милана Црвенковић, IV1, друго место, али без довољног броја бодова за даље такмичење.

Окружно такмичење из српског језика и језичке културе 2014. одржаће се 12. априла.

 

 

 
Свети Јован Шангајски
Anketa
Zašto volim GIMNAZIJU:
 
Ko je na vezi !
Imamo 71 gostiju na mreži
Statistika
Broj pregleda članka : 1062632