Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Zivot škole

Filozofija

VESELINOV PONOVO PRVI

OSMA COGNITIA LIBERA

17.04.2013.

U subotu, 13. aprila, održano je finale VIII konkursa COGNITIA LIBERA. Od 60 učesnika koji su poslali svoje radove iz filozofije i sociologije, njih 11 je imalo priliku da pred žirijem iznese svoja razmišljanja i stavove. Autori najboljih radova bili su učenici IX beogradske gimnazije „Mihailo Petrović Alas“ -Damjan Kačar i Dušan Živanović,  Gimnazije „Veljko Petrović“ iz Sombora- Ivana Vicai, gimnazije iz Vrnjačke banje- Nemanja Vukojičić,  gimnazije iz Mladenovca – Andrea Rajšić,  Zrenjaninske  gimnazije- Maja Radovanović, Vanja Petrović  i Kristina Bojanić, Gimnazije „Svetozar Marković“  iz  Novog Sada - Anđela Zindović, Gimnazije „Bora Stanković“ iz Niša- Natalija Kocić i Gimnazije „Dušan Vasiljev“ iz Kikinde Bojan Veselinov..
Žirijem je, kao isvih ovih godina, predsedavao Predrag Krstić iz Instituta za filozofiju i društvenu teoriju. Druga dva člana su bili profesori gimnazije "Ruđer Bošković" iz Beograda, Srdjan Barišić  i Ivan Šurlan.
Ovogodišnji finalisti su svojom otvorenošću i spremnošću na dijalog  opravdali ime konkursa: priredili su nam praznik slobodne misli. Teme o kojima se govorilo bile su: Racionalnost kao apsolutna vrlina, Filozofija u službi samoodržanja, Postoje li granice saznavanja, Da li saznanje leži u interakciji kreativnog i kritičkog mišljenja?
Nagradu za najbolji rad i odbranu rada na temu Racionalnost kao apsolutna vrlina jednoglasnom odlukom žirija dobio je Bojan Veselinov, učenik III razreda Gimnazije „Dušan Vasiljev“ iz Kikinde. Mentor rada bila je profesorka Božana Karanović.

Opširnije na sajtu:

http://osboskovic.edu.rs/cms/gimnazija/node/834

 
Свети Јован Шангајски
Anketa
Zašto volim GIMNAZIJU:
 
Ko je na vezi !
Imamo 31 gostiju na mreži
Statistika
Broj pregleda članka : 1093947