Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Zivot škole

Vesna Čipčić

http://vesnacipcic.wordpress.com/

Vesna ČipčićOriginalno objavljeno na stranici www.hellomagazin.rs/pola-sata-sa-vesna-cipcic/ © Hello! magazin

Odrastanje u Kikindi

 

 

Рођена је у Београду, а одрасла је у Кикинди.

Дипломирала је Факултет драмских уметности у Београду, у класи професора М. Маричића 1977. године. Њени родитељи су били просветни радници и њена велика подршка.

Била је члан Позоришта на Теразијама (1975 — 1979), а од 1979. је члан БДП. Гостовала је у више представа Народног позоришта и ЈДП-а. Остварила је запажене улоге у великом броју представа, филмова, ТВ драма и серија.

Велику популарност стекла је улогом Весне Шурдиловић у ТВ серији „Врућ ветар“ из 1980. године.

У свом матичном позоришту, БДП, играла је у представама „Дуго путовање у Јевропу“, „Враг не спава“, „Харолд и Мод“, „Оскар и мама Роз“, „Фредерико“ и др.

Једна је од ретких наших глумица која је сарађивала са Питером Јустиновим и Паоло Мађелијем.

Била је удата за глумца Александра Алача, и с њим има ћерку Александру Ању и сина Ивана Вању.

 

(izvor Wikipedia)

(...)

- Kad sam ja bila mala, cela Kikinda je bila moje dvorište. I kad sam bila devojčica, nikad nisam mislila da sam lepa. Od nekoga sam čula da sam simpatična. Meni se to dopalo i kad bi mi neko rekao mami i tati: "Jao, što vam je slatka, što vam je lepa Vesna", ja bih odgovorila: "Ne čiko, ja sam samo simpatična". Ne iz neke lažne skromnosti, već zaista smatram da je lepota isijavanje iznutra, da su te crte koje su naša genetika dar od roditelja, a i od samog boga, a ono kako uspemo da vaspitamo i nahranimo sebe iznutra, to je ono što je lepota na duge staze. Meni je, recimo, više smetalo to što je u vreme kada sam počela da se bavim glumom bilo vrlo nepopularno da se rade reklame. Ne daj bože da sam kao mlada glumica snimila reklamu, pojeo bi me mrak. U to vreme meni je smetalo i to što pevam. Sa grupom "Sunce" sam nastupala i na festivalima, osvajali smo nagrade, pre toga sam u Kikindi bila u grupi "Formula 1", pevala na Subotičkom festivalu, ali nažalost, to je bilo takvo vreme, odmah ti prišiju - ma pusti, ona i peva i glumi, to je mana, to ne može da bude vrlina.

- Jednog trenutka sam se svesno okrenula pozorištu i zapostavila snimanja, televiziju, filmove. To savetujem svojim kolegama, pa i svojoj ćerki, da glumac treba prvo da izađe iz anonimnosti, a onda ozbiljno, nesmetano i lepo da se bavi pozorištem. Kao gimnazijalka sam igrala u amaterskom pozorištu, dobijala nagrade, pa pevala u grupi, pevala na televiziji, po festivalima. Već tad sam bila neko ko se izdvajao. U malom, ja sam imala neku vrstu popularnosti. Sigurno mi je to pomoglo da se ne uznesem i ne zanesem, jer posle takve zanesenosti čovek samo može da lupi glavom o zid ili o pod, a to nije dobro i to boli.

(...)

 

 
Свети Јован Шангајски
Anketa
Zašto volim GIMNAZIJU:
 
Ko je na vezi !
Imamo 14 gostiju na mreži
Statistika
Broj pregleda članka : 1093964