Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Zivot škole

Dajana Butulija

 

Dajana Butulija - MVP iz Kikinde

Jedna od najboljih igračica Srbije i naše reprezentacije, više puta zvanično najbolja igračica elitnog klupskog takmičenja kod nas, svoje prve korake napravila je u Kikindi

 

 

Prve košarkaške korake načinila je u Ženskom košarkaškom klubu Gimnazija iz Kikinde, klubu iz rodnog grada. Tokom svoje karijere igrala je uvek glavne role u klubovima za koje je nastupala, a danas je nositeljka igre klupskog prvaka države Partizana Galenike i srpske reprezentacije. Reč je o Dajani Butuliji, jednoj od najboljih srpskih košarkašica, rođenoj liderki, koja je već sada ostvarila sportsku karijeru na kojoj može svako da joj pozavidi. Pored Gimnazije nastupala je za Voždovac, Kikindu, Novi Beograd, beogradsko Ušće, vršački Hemofarm i Partizan, a članica je reprezentacije Srbije od pionirskih do današnjih dana.

Dugačak je spisak trofeja koje je osvojila, a pomenućemo samo neke: bronzana medalja na nezvaničnom svetskom kadetskom prvenstvu, drugo mesto sa juniorskom reprezentacijom na Svetskom prvenstvu, drugo mesto na EP - divizija B i ulazak u diviziju A sa mladom reprezentacijom, dva kupa i dve titule sa Hemofarmom, dve titule i jedan kup sa Partizanom, prošle i pretprošle godine izabrana za najbolju igračicu lige,  MVP igračica u mlađim uzrastima tri puta, najbolji strelac liga u mlađim uzrastima tri puta i još mnogo toga.

Ova 25-godišnjakinja se slaže da joj se posvećenost košarci isplatila, ali priznaje da je za to bilo potrebno mnogo odricanja i mnogo upornosti.

Prošlu sezonu smatra najuspešnijom u svojoj dosadašnjoj karijeri. Osvojila je Kup Srbije, izabrana je za najbolju igračicu ovog takmičenja, odbranila je titulu prvaka države i proglašena za najbolju igračicu i strelca finalnog turnira. Pored velikih obaveza Dajana Butulija ima vremena i za školovanje. Apsolvent je na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje i ima još nekoliko ispita do diplome.

 

 

 

 

 
Свети Јован Шангајски
Anketa
Zašto volim GIMNAZIJU:
 
Ko je na vezi !
Imamo 14 gostiju na mreži
Statistika
Broj pregleda članka : 1093905