Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Zivot škole
Зимски курс страних језика 2015/2016.
И ове зиме, од 28. до 30. децембра током преподнева, организовали смо кратке течајеве 4 страна језика за заинтересоване основце из 7. и 8. разреда. Ученици су имали прилике да се друже и науче корисне и лепе речи, изразе и чињенице из енглеског, немачког, италијанског и француског језика и културе. Овим путем их поздрављамо и очекујемо их као гимназијалце наредних година, а њиховим наставницима се захваљујемо на сарадњи.

Ево чиме смо се све бавили.

Мини курс страних језика – Немачки језик (Проф. Биљана Репашић)

Овогодишњи курс страних језика, који је одржан је у периоду од 28. – 30. децембра 2015. године је био најпосећенији ове године. Чак 23 ученика из три градске школе ( „Жарко Зрењанин“, „Свети Сава“ и „Јован Поповић“) су били учесници  курса за немачки језик.  Ученици су за ова три дана (укупно шест  часова) могли да провере своје знање из немачког јеика, да науче нешто нове, али и да се мало забаве. Они су имали прилику да се представе и да представе свог новог друга/своју нову другарицу, да броје на један мало другачији начин где су морали да употребе и знања из математике, да се упознају са Божићним календаром који јеиза прозорчића уместо чоколадних бонбона имао питања на која је ваљало дати тачан одговор. Наредног дана смо се позабавили познатим и непознатим људима, тј. текстовима о тим особама за која је требало саставити питања и дати одговоре на та питања, а последњег дана смо одвојили мало времена и за кратак филм на немачком језику. Ова три дана су брзо протекла и надамо се да ћемо се следеће године поново дружити.

Ево и фотографије које ће на најбољи начин приказати наше активности.

ЕНГЛЕСКИ  ЈЕЗИК

Првог дана са ученицима је радила професорка Драгана Бурсаћ Иветић, а после краћег упознавања са личностима и симболима енглеске културе који красе простор у коме се одвија редовна настава, повео се разговор о Божићним обичајима у Британији, те је урађен и квиз на ту тему. Други час је посвећен екологији (Our Plastic Planet) – ученици су погледали кратки филм o  тoмe, попричали о њему и сликали се са модерном сиреном, жртвом нашeг немара чак и у бајкама. (На фотографијама су ученици са сиреном и професорком Бурсаћ Иветић.)

Другог дана курс је држала професорка Александра Боровац. Приказан је филм о творцу Петра Пана Finding Neverland након кратког увода и указивања на 4 питања која су била написана на табли и на која је ученици требало да одговоре након што погледају филм. Затим су  анализирани филм, ликови и атмосфера.

Трећег дана курс није одржан због недовољног одзива основаца.

Курс је водила професорка Драгана Бурсаћ Иветић.

ИТАЛИЈАНСКИ ЈЕЗИК

Ово су радови са тродневног курса који је држала професорка Маја Радловић.

ФРАНЦУСКИ  ЈЕЗИК

Devet učenica sedmih i osmih razreda osnovnih škola „Žarko Zrenjanin“, „Jovan Popović“, „Sveti Sava“ i „Vuk Karadžić“ učestvovalo je na ovogodišnjem zimskom kursu iz francuskog  jezika. Tokom tri dana one su naučile svoje prve reči na francuskom jeziku. Sada znaju kako da nekoga pozdrave, kako da se predstave pri upoznavanju, kao i boje, brojeve do dvadeset, nešto više o francuskoj kulturi, kuhinji i geografiji. Profesorice Tamara Balaž i Milica Bozitovac pomogle su im da steknu uvid u to kako izgleda nastava francuskog jezika u našoj školi. Trećeg dana kursa učenice su pogledale film „Lepotica i zver“, koji im se mnogo dopao.

Evo materijala korišćenog na tečaju, kao i linka za trejler prikazanog filma.

https://www.youtube.com/watch?v=WtvoFZH2yZ4


 
Свети Јован Шангајски
Anketa
Zašto volim GIMNAZIJU:
 
Ko je na vezi !
Imamo 35 gostiju na mreži
Statistika
Broj pregleda članka : 1082400