Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Zivot škole

Немачки, зашто да не?

Марта месеца ове године је у нашој школи девет ентузијаста и заљубљеника у немачки језик полагало DSD испит, и стекло ниво B1немачке језичке дипломе.

DSD (Deutsches Sprachdiplom) је диплома о постигнутом нивоу знања немачког језика која, у овом случају, одговара нивоу B1 Заједничког европског оквира. Диплома је призната на немачком говорном подручју као званични доказ о познавању немачког језика.

У Београду је, 7. децембра прошле 2012. године потписан Меморандум  о разумевању за полагање испита за стицање ове дипломе из немачког језика у 16 школа у Републици Србији, међу којима је и Гимназија „Душан Васиљев".

Меморандум је потписан између Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Амбасаде Савезне Републике Немачке у Београду. На крају четврте године ученици ових 16 школа полажу DSD испит – бесплатно. Наших деветоро полазника се спремало за полагање испита око пет месеци, под менторством професорке немачког језика – Биљане Репашић. На испиту је требало показати: разумевање прочитаног и слушног текста, писање састава на задату тему, и вештину вербалне комуникације.

Ученици који су стекли DSD диплому су: Вишња Сараволац, Тамара Симић, Сања Загорац, Јелена Крнета, Ивана Пап, Светлана Дабранин, Миљан Барјактаровић, Норберт Одри и Миливој Бајшански.

Ово је прва генерација ученика у гимназији која је стекла DSD диплому, а надамо се да ће бити што више заинтересованих ђака који ће кренути њиховим стопама!

 
Свети Јован Шангајски
Anketa
Zašto volim GIMNAZIJU:
 
Ko je na vezi !
Imamo 17 gostiju na mreži
Statistika
Broj pregleda članka : 1082384