Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Zivot škole

Marija Miljković

Marija MiljkovićMiljkovic

Profesorka englekog jezika u Gimnaziji "Dušan Vasiljev" dobila je nagradu za posebne rezultate i izuzetan doprinos razvoju kulture, obrazovanja i vaspitanja.

- Meni ona znači mnogo, jer nije samo za ovih prethodnih nekoliko godina kada je malo medijski bilo atraktivnije to što radim, već zato što je to nagrada za četrdesetogodišnje aktivno prisustvo u kulturnom životu Kikinde. Od đačkih dana kada sam bila jedna od nekoliko učenika svoje generacije koji su vodili kulturni život škole, časopis Iskra, martovske susrete, pesnička takmičenja. Pa, u periodu kada sam radila kao prvi prevodilac u "Tozi Markoviću", praktično sam osnivala taj prevodilački fond, biblioteku, radila stručne prevode. Objavila sam pesme u tri grupne zbirke poezije i jednu samostalnu. Prevodila sam pesnike na  večerima poezije. Prelazak u prosvetu bio je za mene pronalaženje sopstvenosti, osetila sam da tu mogu sebe da dam. Učlanila sam se u Udruženje književnika Srbije. Radila sam recenzije za učenike koji su pisali svoje prve zbirke. Pozorišne predstave su bile novi prostor za mene, ali sam se izgleda jako dobro snašla. Najveće nagrade smo dobili od Školskog pozorja u Novom Sadu, bili smo na Međunarodnom festivalu u Mađarskoj. Bili smo veoma uspešni. Do sada sam radila četiri predstave. Nikada nisam o nagradama razmišljala, postale su mi važne kada sam sa đacima počela da radim predstave, jer to je bio zajednički rad. Bilo mi je važno zbog njih - priča Miljković i dodaje da je otvarala izložbe svojih kolega slikara i pisala i prevodila likovne kritike. Aktivna je i u svojoj Pravoslavnoj crkvi, gde vodi radionicu za kreativno pisanje.

http://www.kikindske.net/index.php?option=com_content&view=article&id=338:uruena-najvia-optinska-priznanja&catid=7:aktuelno&Itemid=21

Marija Miljković, Kikinda

VERUJEM
VJERUJU
CREDOVERUJEM
U NEVIDLJIVA SAGLASJA
I KOLUBARE NA DUŠI
DOK KAMEN REČI 
TONE U TIŠINU
MOĆNIJU
OD GRMLJAVINE


U LEPOTU
VERUJEM
KOJOM CVET
PRKOSI KRATKOVEČNOSTI


U LJUDE NEPOZNATE
KOJI IZNENADA 
POSTANU DRAGOCENI
I ZBOG KOJIH BLAGOSILJAM
NEIZVESNOST SVIH PUTOVANJA


ALI NADASVE
U NESLOMIVU KRHKOST ŽENE
VERUJEM
I U RASIPNIŠTVO
NJENE LJUBAVI
SRED SVIH OSKUDICA


U NASMEŠENU NADU
S KOJOM UPORNO 
U PUSTOKAMNO
MUŠKO VLASTELINSTVO
PRESADJUJE CVET

 
Свети Јован Шангајски
Anketa
Zašto volim GIMNAZIJU:
 
Ko je na vezi !
Imamo 23 gostiju na mreži
Statistika
Broj pregleda članka : 1093955