Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Zivot škole

Maratonci trče počasni krug

МАРАТОНЦИ ТРЧЕ ПОЧАСНИ КРУГ

О РЕДИТЕЉУ

Миљана Китановић, рођена је 1963.године у Кикинди. Након завршене средње педагошке Академије, свој професионални пут наставља школовањем на Филозофском факултету у Београду где стиче звање дипломираног психолога. Радни век започиње радом у кикиндској Гимназији у којој и данас ради. Током развоја каријере усмерила се ка специјализацији у области образовања и психотерапијског рада. Координатор је UNESCO активности и креатор многих пројеката у школи. Својим радом у школи, реализованим пројектима, семинарима, трибинама, радионицама, хуманитарним радом и разним другим иступањима у јавности подржавала је увек идеје својих ученика верујући у њихову креативност и таленат.

 

О ПРЕДСТАВИ

Прича прати живот  породице Топаловић, становнике мале српске паланке и власнике погребног предузећа, коју чини шест генерација мушкараца. Породични бизнис преноси се са генерације на генерацију, при чему главни лик, најмлађи Топаловић, очајнички покушава да се отргне репресивном окружењу стараца који се грчевито боре за своју позицију у фирми која се бави „прљавим“ пословима и која пропада, јер је сваки наследник све гори и гори. Ова прича обавијена штитом комедије, метафорички представља побуну младог човека против бесперспективности окружења у којем живи, са вером да је могуће да „промени“ свет и да постане  слободан. Током представе постаје јасно да „добро“ неће победити, пошто је готово немогуће „изаћи“ из оквира поремећеног система вредности у којем одрастају млади људи.

О ШКОЛИ

Гимназија „Душан Васиљев“ је школа са дугом традицијом која је обележена квалитетним образовањем и успесима ученика и њихових наставника у различитим областима везаним за предметну наставу, ваннаставне активности, секције и пројекте. У школи се посебна пажња посвећује неговању талената ученика из научних и других области, као што су музика, плес, глума, спортске активности, језици…Ученици освајају бројна значајна признања на такмичењима и смотрама.

Гимназија је препознатљива у граду, па и шире, као „Школа амбасадор“ – једина активна UNESCO школа која годинама реализује пројекте везане за мрежу придружених школа и отвара пут ученичким разменама и путовањима у земљи и иностранству. Школа је основана давне 1858. године и носи име нашег песника Душана Васиљева. Данас школу похађа око 400 ученика распоређених у четири смера: природно – математички, друштвено језички, информатички и општи тип.

školsko pozorje

http://tvrubin.rs/gimnazijalci-igraju-komediju-dusana-kovacevica/

 
Свети Јован Шангајски
Anketa
Zašto volim GIMNAZIJU:
 
Ko je na vezi !
Imamo 20 gostiju na mreži
Statistika
Broj pregleda članka : 1093911