Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Zivot škole

Poseta učenika i profesora iz Nemačke

Od 16. do 23. aprila 2016. godine Gimnazija „Dušan Vasiljev“ je po četvrti put ugostila svoje goste iz Nemačke, 15 učenika iz škole „Eugen-Schmallenbach-Berufskolleg“ iz Halvera i njihovu profesorku Zaskiju Baumert (Saskia Baumert), koja je zajedno sa profesorkama Gimnazije Miljanom Kitanović i Biljanom Repašić koordinatorka ovog projekta. Saradnja sa ovom školom traje od 2011. godine i ogleda se u učeničkoj razmeni koja se svake godine odvija bilo u Srbiji ili u Nemačkoj.

Učenici Gimnazije su za svoje goste pripremili bogat program: Pored obilaska Beograda odmah po sletanju, učenici Nemačke su mogli da se upoznaju sa „Kikindskih 7 čuda“, ali i da se upoznaju sa tradicionalnim zanatima u Vojvodini, što je ujedno  i bila centralna tema ovogodišnje razmene. Učenici su takodje imali priliku da se u upoznaju i sa Novim Sadom, da odmere snage u sportskim aktivnostima, da posete nastavu svojih srpskih domaćina, da se oprobaju u umetničkim veštinama „dekupaž“ tehnike, a nije manjkalo ni slobodnog vremena za druženje i izlaske. Nemački učenici su bili smešteni u porodicama i na taj način mogli iz neposredne blizine da upoznaju svakodnevnicu svojih domaćina.

Poslednjeg dana nemački učenici su zajedno sa svojim domaćinima pripremili razne“djakonije“, koje su na zavrsnoj priredbi održanoj u Kulturnom centru Kikinde mogli da isprobaju svi prisutni posetioci.

 
Свети Јован Шангајски
Anketa
Zašto volim GIMNAZIJU:
 
Ko je na vezi !
Imamo 17 gostiju na mreži
Statistika
Broj pregleda članka : 1093963